- Vermoeidheid, vage klachten,
- Terugkerende (KNO) ontstekingen,
- Pijnlijke gewrichten en spieren,
- Hoge bloeddruk, hoog cholesterol,
- Sombere gevoelens of depressieve gevoelens,
- Menstruatie of overgangsklachten,
- Hyperactief, moeite met concentratie,
- etc.
Voeding zou zo puur mogelijk moeten zijn en zoveel mogelijk nuttige stoffen moeten bevatten. (nutriënten). De meeste voedingsstoffen haal je uit fruit, groenten, noten en zaden, kruiden en volle granen. Bepaalde voedselcombinaties werken helend terwijl andere combinaties juist minder goed kunnen werken. In mijn praktijk maak ik naast alle scholing die ik volg ook gebruik van de inzichten over voeding van o.a.
Dr.Moerman: https://www.facebook.com/groups/208023392698518/
Dr. Heleen Roex (van oorsprong Nederlands) https://www.facebook.com/DrRoex/
Zie ook dit filmpje van Amerikaanse en Australische artsen over het belang van fruit en groenten en goede voeding: https://youtu.be/xl8zNztsoGg
Wat betekent orthomoleculair?
Het woord 'Orthos' komt uit het Grieks en betekent: 'juist, recht of gezond'. 'Orthomoleculair' staat voor: 'de moleculen betreffende'.
In de orthomoleculaire geneeswijze/voedingswijze streeft men er naar om met voeding en supplementen te werken die het lichaam niet schaden maar juist sterker maken.
De term orthomoleculair werd voor het eerst gebruikt in 1968 door professor Linus Pauling. Linus Pauling won twee maal de Nobel Prijs. In 1954 voor Scheikunde en in 1962 die voor de Vrede. Tot nu toe hebben nog maar vier mensen twee keer een Nobel Prijs gewonnen. De anderen waren Marie Curie (uitvindster van de Röntgen). John Bardeen (Natuurkunde). Frederick Sanger (Biochemicus).
Sinds december 2012 is er een Europese wet van kracht geworden, de Codex Alimentarius. Voor u als consument is het lastig om nog te weten wat u wel en niet kunt kopen voor uw gezondheid. Dit is het werk van onze regering. Deze wet houdt in dat alle gezondheidsclaims op voedingsmiddelen, vitaminen, mineralen, geneesmiddelen en homeopatische geneesmiddelen zijn verboden tenzij deze door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zijn goedgekeurd en ze "wetenschappelijk" zijn bewezen.
'Medische wetenschap blijkt kwakzalverij' leest u hier
'Codex Alimentarius in werking' leest u hier